Volledig scherm
Doorwerth, 15 april 2018. Tennis: Duno - Lewabo. Botic van de Zandschulp. 188408. dgfoto . Foto: Gerard Burgers © Gerard Burgers

Van de Zandschulp en Schoofs ronde verder in Duitsland

BRAUNSCHWEIG - Tennisser Botic van de Zandschulp staat in de derde ronde van het Challenger-toernooi van Braunschweig. 

De Veenendaler klopte in de eerste ronde de Italiaan Renzo Olivo en versloeg in de tweede ronde ook de Oostenrijker Sebastian Ofner (ATP, 140).

Van de Zandschulp won in drie sets: 6-1,5-7,6-3. Hij verspeelde in de tweede set wel een 5-2 voorsprong. ,,Ik speelde zeker niet op de toppen van mijn kunnen”, reageerde hij. 

,,Tot 5-2 haalde ik mijn normale niveau. Daarna was het wat minder. Er zit dus nog zeker rek in. Die jongen staat niet voor niets waar hij staat. Het is zeker niet zo dat ranking niets zegt.”

In de derde ronde staat de Veenendaler tegenover de Slowaak Jozef Kovalik, die onlangs nog actief was op Wimbledon. In de eerste ronde verloor hij ruim een week geleden van Robin Haase.

Bibiane Schoofs won haar eerste partij op het iTF-toernooi van Versmold. De 31-jarige Edese speelde haar eerste toernooi sinds Wimbledon, waar ze niet door de kwalificatie kwam. Ze scheerde tegen de Italiaanse Martina di Giuseppe langs de rand van de afgrond, maar won toch: 4-6, 6-3, 7-5.

In de derde set kwam Di Giuseppe een break voor, maar kon op 5-3 niet de partij niet uitserveren. Schoofs won in de beslissende set vijf games op rij.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Regiosport