Botic van de Zandschulp vindt niet dat hem veel kwalijk valt te nemen.
Volledig scherm
Botic van de Zandschulp vindt niet dat hem veel kwalijk valt te nemen. © ANP

Van de Zandschulp na lucky losers-rel: ‘Volgende keer zou ik het anders doen’

VEENENDAAL - Een rel in tennisland. Onbedoeld was Veenendaler Botic van de Zandschulp er bij betrokken. Hij reageert op ‘lucky losers gate’ in Rotterdam.

Wat vooraf ging: Moldaviër Radu Albot trok zich woensdag zich terug voor het ABN Amro-tennistoernooi. Tegenstander Jannik Sinner kreeg zo een vrije doorgang naar de tweede ronde. Tot grote irritatie van de toernooidirectie, bij monde van Richard Krajicek.

De Nederlandse deelnemers aan het kwalificatie-toernooi, waaronder Van de Zandschulp, werd verweten dat ze zich niet hadden ingeschreven als ‘lucky loser’ en als gevolg daarvan ook een lucratief geldbedrag misliepen. Robin Haase, nog steeds de nummer één van Nederland, sprak zelfs van een ‘schande’.

Kritiek

Van de Zandschulp kan zich niet vinden in die kritiek. ,,Ik kan er niet zo veel mee. Op maandag en dinsdag was ik nog ter plekke. Op woensdag, de dag van de wedstrijd, werd ik om kwart voor tien gebeld of ik beschikbaar was om me in te schrijven als ‘lucky loser’. Dat moet ter plekke. Ik was toen al in Veenendaal en zou me om half elf moeten melden in Rotterdam. Dat was onhaalbaar.”

Hij verloor ook in het dubbelspel in Rotterdam, samen met Tallon Griekspoor, in het kwalificatie-toernooi.

Saillant detail: Haase en Van de Zandschulp maken allebei deel uit van de Davis Cup-selectie. Begin maart treedt Nederland aan tegen Kazachstan. ,,De volgende keer zou ik het wel anders doen”, besloot Van de Zandschulp.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Regiosport