Botic van de Zandschulp krijgt de prijs van runner-up bij het Challengertoernooi van Koblenz uitgereikt.
Volledig scherm
Botic van de Zandschulp krijgt de prijs van runner-up bij het Challengertoernooi van Koblenz uitgereikt. © BSR Agency

Van de Zandschulp zit Haase echt op de hielen

KOBLENZ, DUITSLAND - Sinds jaar en dag is Robin Haase de nummer één van Nederland. Maar zijn plek als beste Nederlander op de wereldranglijst staat nadrukkelijk op de tocht. Veenendaler Botic van de Zandschulp is de Hagenaar nu op tien plaatsen genaderd. Dat dankte de Veenendaler aan een sterk optreden in Koblenz, waar hij reikte tot de eindstrijd. Daarin toonde de 19-jarige Tsjech Tomas Machac zich net iets taaier: 3-6, 6-4, 3-6. 

Het was voor Van de Zandschulp de tweede finale op Challengerniveau. In oktober 2019 won hij wel in Hamburg. De Veenendaler voelt zich thuis in Duitsland, want hij won vorig ook een Future in Duitsland. Van de Zandschulp, die niet helemaal fit aan de finale begon, maakte weer een aardige sprong op de wereldranglijst. De 171ste plaats is nu zijn deel, tien plaatsen lager dan Haase. Bij toernooiwinst zou Van de Zandschulp zijn landgenoot voorbij gestoken hebben. 

,,Eerlijk gezegd heb ik me daar helemaal niet mee bezig gehouden”, reageerde de Veenendaler op de terugweg naar huis. ,,Het is dat iemand me dat vandaag vertelde. Nu weet ik het natuurlijk. Het doel was om dit jaar de beste 150 van de wereld te bereiken. Ik heb deze week weer een aardige step gezet dus.” Van de Zandschulp maakt een korte tussenstop in Veenendaal en vliegt maandag naar Pau (Frankrijk) voor opnieuw een Challenger.

Regiosport