Volledig scherm
Martin van den Brink onderweg in Le Dakar 2020/ © ANP

Van den Brink kan op rustdag schade aan truck herstellen

RIYAD - In de Dakarrally, in de woestijnen van Saoedi Arabië, heeft de equipe van wedstrijdtrucker Martin van den Brink de eerste week afgesloten met een tiende plaats.

In de eerste etappe kampte de Harskamper, die ook dit jaar weer gezelschap krijgt van zoon Mitchel, nog met drie lekke banden. Daarna was het team de constantheid zelve. Van den Brink sloot de vrijdagetappe af met een twaalfde plaats, maar de schrik sloeg de Harskampers wel even om het hart.

,,We verloren stroom vlak voor de neutralisatie”, blikte Van den Brink terug. ,,Maar in de neutralisatie mag er geen mechanische arbeid verricht worden. Na de pauze zijn we direct aan de slag gegaan. De ‘multiriem’ van de dynamo moesten we vervangen.”

Het kostte Mammoet Rallysport een slordige twintig minuten. Vlak voor de finish was er nog een moment van opwinding. De truck kwam in aanrijding met een Jeep. Er was schade aan de truck, met onder meer een lekke band en een kapotte tank.

De rustdag van vandaag komt daarom als geroepen. ,,We kunnen dan in alle rust de schade herstellen”, ging Van den Brink verder. ,,Die schade is overigens nog wel te overzien.”

Twaalfde

Van den Brink staat in het klassement twaalfde, maar een klassering in de top tien is nog altijd mogelijk. Het verschil met de nummer acht is slechts veertig minuten.

,,Het is mooi dat het allemaal zo dichtbij staat’’, besloot Van den Brink. ,,Over het algemeen mogen we niet klagen. Het is bovendien een prachtige editie dit jaar. De omgeving is werkelijk prachtig.”

Le Dakar 2020 wordt zondag weer vervolgd.

Regiosport