Volledig scherm
Maarten van Garderen (rechts). © Pro Shots / Joep Leenen

Van Garderen geniet van niveau in Italiaanse Serie A

EDE - Maarten van Garderen (28) speelt het komende volleybaljaar bij Trentino in de Italiaanse serie A. De Renswoudenaar kwam vorig seizoen nog uit voor Modena, maar houdt het na één jaar voor gezien bij de Italiaanse topclub.

,,Trentino behoort ook tot de Italiaanse top, net als Modena strandde Trentino vorig seizoen ook in de halve finale van de play-offs. Dus sportief gezien ga ik er niet op achteruit’’, luidt de verklaring van Van Garderen.

De reden van zijn vertrek bij Modena is een complex van factoren. Duidelijk is wel dat hij meer aan spelen wil toekomen en dat het financiële plaatje er bij de Noord-Italiaanse ploeg voor hem beter uitziet. ,,Ik geniet van het niveau in de serie A en zit nog niet aan mijn plafond. Bovendien heb al een tijdje een Italiaanse vriendin. Dus geen enkele reden om te verkassen naar een ander land’’, benadrukt de lange man.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Regiosport