Volledig scherm
Blijdschap op de gezichten van de VCV’ers. © Herman Stöver

Van Hal boekt met VCV makkelijke overwinning

VEENENDAAL - Met een keurige 4-0 overwinning stuurde VCV de tegenstander (DVC) naar huis, nadat het vaak genoeg een vijfsetter speelde. ,,De laatste tijd worden wij al de kampioen van de vijfsetters genoemd. Wij hebben er al aardig wat gewonnen. Gekscherend zeggen we wel eens, alles uit de contributie halen”, lacht Lotte van Hal. 

Op haar tiende jaar verhuisde ze vanuit Lienden naar Veenendaal en meldde Van Hal zich aan bij VCV. ,,Daarvoor speelde ik in Lienden bij de dorpsclub. Ik heb één jaar in de D-jeugd gespeeld bij VCV en dat beviel goed. Dit is al mijn elfde seizoen hier.” Snel weg gaan bij VCV ziet ze niet snel gebeuren. ,,VCV is echt mijn club. Ik train ook één keer in de week mee in Huizen dat in de topdivisie speelt omdat de spelverdeelster daar geblesseerd is en op zondag train ik daar ook nog eens vier uur bij de volleybalschool. Hoe hoog ik kan komen, dat weet ik niet. Wel dat ik van de principes ben. Wanneer ik zeg dat ik blijf, dan doe ik dat ook. Dan weten anderen ook waar ze aan toe zijn.” 

Het kan zodoende nog een mooi seizoen worden voor het frivool en leuk spelende VCV. ,,Het gevoel is goed, net als de sfeer. In het veld moet het ook mogelijk zijn om elkaar aan te spreken wanneer iets niet goed gaat. Voor het seizoen is besproken wat we willen maar ook hoe we elkaar kunnen versterken. Ik merk dat ik nu ook steeds meer mijn dingen zeg in het veld. Fouten maken mag. Die weer oplossen door er vrolijk en positief in te staan, is de volgende stap. Wanneer we dat doen, dan blijven wij groeien als team.”

Regiosport