Volledig scherm
Annemiek van Vleuten juicht na haar zege in Veenendaal-Veenendaal. © Cor Vos

Van Vleuten schrijft eerste Veenendaal-Veenendaal Classic op haar naam

VEENENDAAL - Annemiek van Vleuten heeft de eerste Veenendaal-Veenendaal Classic voor vrouwen op haar naam geschreven. De Wageningse versloeg in een sprint-a-deux de Pools kampioene Malgorzata Jasinska.

De eerste vluchtgroep in de Veense klassieker was er een van vijf, waaronder twee Nederlandsen: Floortje Mackaij en Kylie Waterreus en de Belgische Valery Demey, de Spaanse Alicia Gonzalez en de Isrealische Rotem Gafinovitz. Die groep kwam echter niet ver weg bij het peloton. Daarna was het de beurt aan Van Vleuten en Jasinska, die er vandoor gingen. De achtervolging op het leidende duo werd niet veel later in gang gezet door Rozanne Slik, Lotte Kopecky en Riejanne Markus, maar zij beten zich stuk op Van Vleuten en Jasinska.

Met nog tien kilometer te gaan was het gat met het peloton anderhalve minuut en werd wel duidelijk dat de twee om de zege gingen sprinten. In die sprint trok Van Vleuten uiteindelijk aan het langste eind.

Volledig scherm
Annemiek van Vleuten was in een sprint-a-deux te sterk voor de Poolse Malgorzata Jasinska. © Jan Elsenaar
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Regiosport