Volledig scherm
Annemiek van Vleuten is blij met haar uitverkiezing. foto Herman Stöver

Van Vleuten Sportvrouw van het Jaar

WAGENINGEN - Wielrenster Annemiek van Vleuten is maandagavond verkozen tot Sportvrouw van het Jaar in Wageningen. Zij kreeg de prijs in sportcentrum De Bongerd uitgereikt door oud-renner Bart Voskamp.

Van Vleuten werd dit jaar Nederlands kampioene op de weg, voor haar ploeggenote en olympisch kampioene Marianne Vos. De 30-jarige renster werd uitverkoren boven twee andere Nederlandse kampioenen, te weten Evelien Dekkers (speerwerpen) en Anja Derks (minigolf).

Bij de mannen was atleet Joost de Jong de winnaar. De Nederlands kampioen op de 400 meter horden voor junioren werd als enige genomineerd in deze categorie. De basketballers van Pluto kregen de titel 'Sportploeg van het Jaar' toebedeeld. Zij promoveerden voor de tweede keer op rij en spelen nu in de eerste divisie, het derde niveau van Nederland.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Regiosport