Volledig scherm
VCV op archiefbeeld. De Veenendalers degraderen uit de topdivisie. VCV sluit het seizoen wel af met een overwinning. © Herman Stöver

VCV degradeert uit topdivisie

RIJSWIJK - Het Veenendaalse VCV is het niet gelukt om degradatie uit de topdivisie te voorkomen. Ondanks dat het zelf met 1-3 won bij Inter Rijswijk was het afhankelijk van wat concurrent Volley Tilburg zou doen. Die uitslag was kort voor aanvang in Rijswijk al bekend aangezien die wedstrijd eerder werd gespeeld. De 1-3 winst van Volley Tilburg bij Dynamo Apeldoorn 2 zorgde voor teleurstelling bij VCV maar die werd even later omgezet in de wil om te winnen. 

Dat deed de ploeg van trainer Hans Seubring, de teleurstelling en de kater bleven echter bij zijn jonge ploeg. Nadat de eerste set door VCV met 18-25 werd gewonnen, moesten de Veenendaalse volleybalmannen de tweede set laten aan de thuisploeg. Op karakter werd daarna alsnog met 1-3 gewonnen. ,,De druk was er vanaf en Inter Rijswijk hoefde niet meer. Twee ingrediënten die tot dit resultaat hebben geleid”, gaf Seubring aan. 

VCV zal gaan bouwen in de eerste divisie maar doet dat zonder de vertrekkende Seubring. ,,Wij wisten aan het begin van het seizoen dat het een moeilijke opgave zou worden. Nadat hier een paar jaar terug alles in elkaar donderde doordat ze naar Ede vertrokken, zijn we gaan bouwen. Nu staat er een jong team voor de komende jaren dat groeit en steeds beter wordt.”

Inter Rijswijk - MKB Accountants/VCV 1-3 ( 18-25, 25-18, 23-25, 25-27)

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Regiosport