Volledig scherm
Robert Pleizier op archiefbeeld. © Herman Stöver

VCV komt niet weg uit middenmoot

OOSTZAAN - De volleyballers van VCV hebben in Oostzaan een 3-1 nederlaag geleden bij Compaen. Nadat de eerste set met 26-24 door de thuisploeg werd gewonnen, moest VCV ook de tweede set aan Compaen laten alvorens het de derde set met overmacht won, 13-25. Het bleek echter geen voorbode voor een eventuele vijfsetter aangezien de vierde set weer voor de thuisploeg was. 

,,Een wedstrijd waarin we veel mooie punten hebben gescoord, maar daartegenover zelf weer fouten maakten. Het scorebord werd daardoor een vijand waarbij vreugde en teleurstelling elkaar opvolgden”, zei trainer Robert Pleizier na afloop. ,,In de derde set een heel ander beeld waarin wij zelf de punten maakten en ook series na elkaar konden neerzetten. Als team moeten wij meer houvast in ons spel hebben waardoor het vertrouwen groeit.” VCV, waarbij Axel Snijders op de liberopositie Robbert de Wilde verving, staat in de eerste divisie B op de zevende plaats.

Bij concurrent SSS 2 hebben de volleyballers van Renswouw een 1-3 overwinning geboekt. Door de zege doet de promovendus uit Renswoude prima zaken in de tweede divisie. ,,Een mooie wedstrijd. In de eerste set liep het minder maar vanaf 8-8 liepen wij weg en pakten we met ruime marge de eerste set”, zei coach Evert van Garderen. Na een mindere tweede set, kwam Renswouw sterk terug in de derde en vierde set. 

Scylla won met 2-3 bij Dynamo Apeldoorn waardoor het goede zaken deed op de ranglijst. Nadat Scylla de eerste twee sets nog verloor, kwam het ijzersterk terug door de volgende drie sets overtuigend te winnen. ,,Het gaat de goede kant op. Wij trainen goed en met Bob Bouman als spelverdeler stond er ook extra kwaliteit in de ploeg. Wij waren in de rally beter dan de tegenstander”, zei spelend trainer Dennis van der Wiel.

De vrouwen van VCV gingen in vijf sets onderuit bij ZVH in Zevenhuizen. VCV, de nummer twee van de derde divisie B, maakte er een spannend duel van tegen de nummer drie. Nadat de eerste twee sets werden verloren, kwam VCV goed terug. De vijfde set, de laatste tijd een specialiteit van VCV, moest de ploeg van coach Peter Spoelstra echter met 15-11 aan de thuisploeg laten.

De volleybalsters van TweeVV uit Ede, uitkomend in de andere derde divisie B, wisten bij koploper Heyendaal een knappe 2-3 overwinning te boeken. De sets werden om beurten gewonnen, de beslissende vijfde set was met 13-15 voor de formatie uit Ede. ,,Ik zag dat de coach van de tegenstander veel druk legde bij zijn ploeg en niet altijd op een positieve manier. Wij maakten daar gebruik van door het verhogen van de servicedruk”, zei trainer George Martens.

In dezelfde divisie speelden de volleybalsters van WaHo hun duel tegen Set Up ‘69 uit Scherpenzeel al op vrijdagavond. De Wageningse studenten kwamen na het winnen van de eerste set met 28-26 vervolgens met 1-2 achter in sets. Na de vierde set dik te hebben gewonnen, was ook de vijfde set, met 15-11 een prooi voor WaHo

Regiosport