Volledig scherm
VCV op archiefbeeld. © Herman Stöver

VCV krijgt geen poot aan de grond tegen Taurus 2

VEENENDAAL - De volleyballers van VCV zitten in een mindere periode in de eerste divisie. Een week na de nederlaag bij Utrecht was koploper Taurus 2 met 0-4 te sterk.

VCV kwam pas bij een 0-2 achterstand in het ritme. De derde set ging wel verloren met 22-25. In de laatste set was VCV dichtbij een punt, met 25-27 nam Taurus de volle buit mee naar Houten. ,,We gingen met opgeheven hoofd het veld in. Taurus was op dit moment te sterk. Bij vlagen hebben wij goed gespeeld, het was een mooie krachtmeting”, oordeelde trainer Robert Pleizier.

De mannen van Scylla schreven thuis tegen DIOS hun eerste winstpartij bij in de tweede divisie: 3-1. Scylla toonde veerkracht door na het verlies van de eerste set het duel naar zich toe te trekken.

,,Een lekker potje”, constateerde speler/coach Dennis van der Wiel. ,,In de eerste set maakten wij te veel fouten. Vanaf de tweede set werd ons spel beter. Wyco Zweekhorst, onze jonge spelverdeler, was met zijn service niet te stoppen. Hij scoorde veel punten.”

Renswouw won weer met de maximale cijfers. VC Volt, afkomstig uit Beers, werd met een 4-0 nederlaag terug naar huis gestuurd. Nadat Renswouw de eerste sets eenvoudig won, moesten ze in de derde set alle zeilen bijzetten. Met 29-27 ging de winst toch naar de ploeg uit Renswoude.

,,Het was niet eenvoudig”, merkte speler Bart van Garderen op. ,,In de derde set, die we net wonnen, had het net zo goed andersom kunnen zijn. In de andere sets hadden wij de controle. Vooral serverend zetten wij veel druk.”

De vrouwen van TweeVV zetten ook hun vijfde duel in de derde divisie B in winst om. Het ging de Edesen niet gemakkelijk af bij Ormi: 2-3. De vijfde set werd met met 13-15 gewonnen. Promovendus TweeVV staat met twintig punten uit vijf duels bovenaan.

De vrouwen van VCV draaien in een andere derde divisie goed mee. De ploeg van coach Peter Spoelstra won in Veenendaal met 3-1 van Switch. VCV kantelde het duel, na verlies in de eerste set: 22-25. De drie volgende sets werden overtuigend gewonnen. VCV staat na de winst op de gedeelde vijfde plek.

Regiosport