Volledig scherm
VCV op archiefbeeld. © Herman Stöver

VCV rekent na haperende start af met hekkensluiter

REUVER - De volleyballers van VCV uit Veenendaal zijn het nieuwe jaar in de eerste divisie begonnen met een 1-3 zege bij EMD-Tooling: 25-22, 17-25, 17-25, 17-25

In Reuver kende VCV een moeizame start tegen de nummer laatst. De eerste set ging met 25-22 verloren. ,,Er was te weinig servicedruk. Dan doe je ook niet mee”, oordeelde trainer Robert Pleizier.

Hij zag zijn ploeg in het vervolg van de wedstrijd het heft in handen nemen en het initiatief niet meer weggeven. ,,We hielden de druk erop, waarbij de service en de aanval ook goed liepen. Iedere set pakten wij een gaatje van drie tot vier punten. Zo kwamen wij niet meer in de problemen. Timo Terlouw had een belangrijke rol door veel directe punten te maken.”

VCV staat momenteel vijfde, de afstand op koploper Sliedrecht Sport 2 bedraagt liefst 21 punten. ,,Wij hebben met elkaar afgesproken zeker bij de eerste vijf te willen eindigen”, zei Pleizier.

De volleybalsters van WaHo hebben in de derde divisie, een knappe 3-2 overwinning boekt op het Edese TweeVV. De studentenformatie, getraind door Rémon ter Harmsel, verloor de eerste set met 23-25, maar vocht zich daarna terug in de wedstrijd en won set twee en set drie. Met 17-25 ging de vierde set toch weer naar de Edese ploeg, waarna het laatste woord was voor WaHo: 15-12.

,,Wij begonnen gehavend aan de wedstrijd door de afwezigheid van drie geblesseerde speelsters. Met drie aanvullingen uit het tweede team begonnen we sterk. Op de ‘big points’ kwam TweeVV in de eindfase van de eerste set toch nog voorbij”, zei Ter Harmsel.

Daarna lag het initiatief bij zijn ploeg. ,,Vooral serverend en blokkerend hebben wij druk gezet. Onze servicepass was goed op orde. Na een mindere vierde set herpakten wij ons goed.”

De mannen van Renswouw liepen in de tweede divisie B tegen de eerste nederlaag van het seizoen aan. Bij Avior in Schalkhaar stond een pijnlijke 4-0 op het scorebord. ,,Een collectieve offday”, oordeelde coach Evert van Garderen. Renswouw had in de eerste set volop kansen, maar moest die laten aan de thuisploeg: 28-26. In het vervolg van de wedstrijd kwam de nummer twee van de ranglijst er bij de nummer drie niet aan te pas.

In diezelfde tweede divisie moesten de mannen van Scylla uit Wageningen pas op de plaats maken in hun opmars, die eind 2019 werd ingezet. Bij AETOS verloor de ploeg van spelend coach Dennis van der Wiel met 3-1.

Na het verlies van de eerste twee sets, won Scylla de derde set overtuigend in Arnhem: 13-25. Een passend vervolg bleef uit.

De vrouwen van VCV uit Veenendaal gaven de bekerwinst van donderdag op competitiegenoot VIVES geen passend vervolg tegenThor 2. In Bergambacht leed de ploeg van trainer Peter Spoelstra een 4-0 nederlaag.

,,Wij haalden niet ons niveau, waardoor we achter de feiten aanliepen. Het is zaak er zaterdag weer te staan om druk op koploper Protos te houden.”

Regiosport