Zak Dempster wint Veenendaal-Veenendaal Classic, voor de nog net zichtbare Martijn Budding.
Volledig scherm
Zak Dempster wint Veenendaal-Veenendaal Classic, voor de nog net zichtbare Martijn Budding. © photo: Cor Vos

Veenendaal-Veenendaal Classic ook in 2020 in augustus

VEENENDAAL - De profwielerkoers Veenendaal-Veenendaal Classic krijgt in 2020 niet de zo gewenste verplaatsing naar het voorjaar. De 35ste editie van de eendagswedstrijd staat op de gepubliceerde internationale kalender ingeroosterd voor woensdag 19 augustus.

,,Dat is een teleurstelling", reageert organisator Job van Schuppen. ,,We waren graag naar zaterdag 9 mei verkast. In onze ogen was er ruimte op de kalender, maar de UCI heeft ons verzoek helaas niet gehonoreerd. We onderzoeken of er nog iets kan worden geschoven. Alleen leert de ervaring uit het verleden ons dat het voor 2020 een moeilijk verhaal wordt.”

‘Zaterdag is beter’

Quote

We gaan weer ons best doen, zoals we dat al ruim dertig jaar proberen

Job van Schuppen, Veenendaal-Veenendaal Classic

In het voorjaar, in de aanloop naar de Ronde van Italië,  ziet Van Schuppen meer kansen op een aantrekkelijker deelnemersveld. ,,Ook is de zaterdag voor de vele vrijwilligers die de koers mede mogelijk maken een gunstiger dag. En ook voor het publieke belangstelling is de zaterdag beter.”

Voormalige baanrenner Zak Dempster van Israel Cycling Academy won dit jaar in Veenendaal, voor de lokale favoriet Martijn Budding. Er stond geen enkele World Tour-formatie aan de start op De Markt.

Van Schuppen: ,,We hopen uiteraard op een aantrekkelijker  deelnemersveld, met enkele topploegen en toppers uit Nederland. Deels bepalen de financiële mogelijkheden de kansen op succes, en de huidige koersdatum is niet ideaal. We gaan weer ons best doen, zoals we dat al ruim dertig jaar proberen.”

Regiosport