Volledig scherm
VZC’er Hidde Verschuur in de wedstrijd tegen LIVO. © Sven Menschel

Verschuur in vorm bij VZC

VEENENDAAL - De lach was veelzeggend. Na zijn achtste treffer zwom Hidde Verschuur met een brede grijns terug naar eigen helft. ,,Niet denigrerend bedoeld naar de tegenstander. Maar op dat moment wist ik dat er geen vuiltje meer aan de lucht was. Dat we de buit binnen hadden”, vertelde de naar VZC teruggekeerde inwoner van Amersfoort niet veel later.

Als jeugdspeler verruilde Verschuur een paar jaar geleden ZPC Amersfoort voor de Veenendaalse eerstedivisionist. In zijn woonplaats had hij het niet zo naar de zin. Maar in 2017 zei hij VZC toch weer gedag en ging opnieuw bij zijn oude club aan de slag.

,,Waarom ik nu toch weer bij VZC speel? Dat heeft alles met mijn beperkte trainingsmogelijkheden te maken. Ik heb een paar avonden in de week school en kan dan niet trainen. Dat valt niet te combineren met de eis om elke training te volgen bij Amersfoort. Bij VZC is die verplichting er niet. Ik mag trainingen missen, daar zijn duidelijke afspraken over gemaakt’’, stelt Verschuur.

Met een Verschuur in vorm, zoals zaterdag tegen hekkensluiter LIVO, zou geen enkele trainer een punt van een gemiste training maken. ,,Ja, het ging wel lekker hè?’’, reageerde Verschuur. En schoot meteen in de lach, beseffend dat het een understatement van de eerste orde was. ,,Maar ik heb die acht goals niet alleen gemaakt, ik moet de ballen ook op het juiste moment krijgen. Daar heb ik wel medespelers voor nodig. Dus is het ook een teamprestatie’’, probeerde Verschuur zijn optreden nog enigszins te relativeren.

Voor VZC was het duel met promovendus LIVO uit Lichtenvoorde van cruciaal belang. Bij de Veenendalers vlot het deze competitie ook niet erg. Om van een degradatieplaats vandaan te blijven, was winst tegen de nog puntloze Achterhoekers bittere noodzaak. ,,Deze wedstrijd mochten we inderdaad niet verliezen, dat hadden we ons ook voorgenomen. Alleen in de derde periode zakten we weg en kwam LIVO wat dichterbij. Maar in de vierde periode consolideerden we onze voorsprong. De vier doelpunten van mij in het laatste part waren daarbij belangrijk. Ben ik heel tevreden over’’, sprak Verschuur voldaan.

Regiosport