Volledig scherm
Alexander Schwarzman op archiefbeeld. WSDV verloor met 13-7 bij Schiedam. © Rodney Kersten

Versterkt Schiedam laat tiental WSDV kansloos

SCHIEDAM - De dammers van WSDV leverden zaterdag geen stunt bij Schiedam. Die club hoort bij de kanshebbers voor de titel in de ereklasse. De Wageningse formatie verloor met 13-7.

De WSDV-toppers Alexander Schwarzman en Jan Groenendijk hadden de overhand, net als Europees aspirantenkampioen Machiel Weistra. Trainer/speler Rik Keurentjes die remise speelde tegen Anatoli Gantwarg: ,,De verhoudingen waren duidelijk. Zij zijn een maatje te groot. Johan Sterrenburg, invaller Jannes Kromhout en Matthias de Kruijf verloren. Heike Verheul stond lastig tegen bondscoach Clerc, maar ontsnapte.”

Hoofdklasser DES bereikte bij rode lantaarndrager ADG in Amersfoort een monsterscore: het tiental uit Lunteren won met 16-4. Na het verlies van de koploper staan nu vier ploegen, waaronder DES, met één nederlaag aan kop. Teamleider Erwin van Hierden: ,,Voor ons was het voordelige verschil in ratingpunten de opmaat naar de onbedreigde zege. Deze winst is belangrijk; de bordpunten beslissen bij gelijke aankomst.”

Regiosport