Volledig scherm
VCV-spelverdeler Robbert de Wilde op archiefbeeld. © Herman Stöver

Volleyballers VCV krijgen geen poot aan de grond in Zaanstad

KOOG AAN DE ZAAN - De volleyballers van VCV zorgden niet voor een verrassing bij Zaanstad 2. De Veenendaalse eerste divisionist pakte zaterdag slechts één set in Koog aan de Zaan: 3-1.

Er lagen zeker mogelijkheden voor de ploeg van trainer Robert Pleizier. De eerste twee sets gingen wel naar Zaanstad. Nadat VCV de derde set met 26-28 naar zich toe trok, was er hoop op een vijfsetter. Met 25-18 voorkwam de thuisploeg dat.

VCV is door de nederlaag de aansluiting op de bovenste ploegen kwijt geraakt. Het gaatje naar de onderste ploegen bedraagt voor de Veenendalers nog altijd slechts vijf punten.

De mannen van Scylla verloren in Beers met 3-1 van Volt. De ploeg van speler/coach Dennis van der Wiel leverde de eerste drie sets in, waarna de Wageningers set vier met 21-25 wonnen.

In de tweede divisie neemt Scylla de achtste plek in.

De vrouwen van VCV wonnen in Amsterdam met 1-3 bij US 3. Een opsteker voor het team van coach Peter Spoelstra, nadat er vorige week met 4-0 werd verloren bij Thor 2. VCV had de zege na drie sets al binnen.

De vrouwen van WaHo gaven in Schalkhaar geen passend vervolg aan de verrassende winst van vorige week op TweeVV. Tegen Avior, de nummer twee van de derde divisie, leden de Wageningsen een kansloze nederlaag: 4-0.

Het Edese TweeVV liep tegen WIK uit Steenderen tegen een 2-3 nederlaag op. Na de verloren vijfsetter bij WaHo van een week eerder speelde de ploeg van interim-trainers Floor Kamps en Gerard van Eck wederom een lange vijfsetter. In de Van der Knaaphal trok de thuisclub in de beslissende set met 13-15 aan het kortste eind.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Regiosport