Volledig scherm
Lukas Westra op archiefbeeld. De trainer van de Edese hockeysters wonnen met 0-2 bij Bully. © Herman Stover

Vrouwen Ede en Wageningen op stoom

OLDENZAAL - De hockeysters van Ede leverden in Oldenzaal een puike prestatie door van koploper Bully te winnen: 0-2. De ploeg van trainer Lukas Westra staat in de eerste klasse D in verliespunten gelijk met de Overijsselse concurrent. Ede heeft wel een wedstrijd minder gespeeld. 

,,Vooral in het eerste kwart hebben we gedomineerd”, vond Westra. ,,Weliswaar niet gescoord, maar het gaf wel voldoende vertrouwen.” In het tweede kwart werd ook niet gescoord, maar na de rust sloeg Ede toe. Anneke van Dam scoorde uit een strafcorner, waarna Dymphe Laan - uit een rebound - de marge vergrootte. De wedstrijd tegen Bully is de eerste van drie topwedstrijden voor Ede. Komend weekend komt GHBS, de nummer drie uit de poule, op bezoek. Een week later staat de derby tegen Upward op het programma.

In de overgangsklasse A rekende Wageningen resoluut af met Fletiomare. De ploeg van trainer Michiel Franck won met 5-1 en is inmiddels acht wedstrijden op rij ongeslagen. Bovendien zag de nummer twee de concurrenten onder zich verliezen, waardoor het verschil met de nummer drie zes punten bedraagt. De titelstrijd lijkt daarmee te gaan tussen Push en Wageningen. Elena Colmer opende de score, waarna Fletiomare brutaal langszij kwam. Daarmee was de koek voor de bezoekers wel op. Colmer maakte de 2-1. Lieke Visser, Elaine de Vries en Sanne Vormeer krikten de score verder op.

Winst was er ook voor de mannen van Ede, die bij Groningen met 1-3 wonnen. Stijn Draaijer was weer van grote waarde bij de ploeg uit de overgangsklasse A. Hij nam de drie Edese goals voor zijn rekening. ,,Winnen in Groningen blijft natuurlijk wel lekker”, keek trainer Bastiaan Bunnik terug. ,,Het blijft natuurlijk qua afstand een lastige wedstrijd. En wij hebben het gewoon goed gedaan. Wellicht hadden we er nog wat meer kunnen maken, maar deze uitslag staat.” Komend weekend komt koploper Leiden op bezoek.

In de tweede klasse D haalden de mannen van Wageningen hard uit tegen het puntloze Zevenaar. De ploeg van trainer Marco Borst kon zich heerlijk uitleven en won met 8-1. Douwe Pelle en Jasper Fluitman scoorden twee keer. De overige vier treffers kwamen van Jonne Blok, Daan Peeters, Sebastiaan Kraaij en Ryan van Beek.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Regiosport