Volledig scherm
Beeld uit de wedstrijd tussen VZC en LIVO. De Veenendalers wonnen met 16-10 van de hekkensluiter. © Sven Menschel

VZC in veilige zone na overwinning op hekkensluiter

VEENENDAAL - Waterpoloërs van VZC spelen zich via 16-10 zege tegen hekkensluiter LIVO in veilig vaarwater. Hidde Verschuur nam acht treffers voor zijn rekening.

Voor VZC was het duel tegen promovendus LIVO uit Lichtenvoorde van cruciaal belang. Bij de Veenendalers vlot het deze competitie ook niet erg en om van een degradatieplaats vandaan te blijven was winst tegen de nog puntloze Achterhoekers bittere noodzaak.

Coach Guido Schreuder keek tevreden terug op het kelderduel. Toch zette hij nog een paar kanttekeningen bij de wedstrijd. ,,We hadden in eerste twee periodes geen kind aan LIVO. Maar in de derde periode was de terugval veel te groot. Die verloren we met 2-4. Het gebeurt ons bijna elke wedstrijd dat we een slechte periode hebben. Deze keer kostte ons dat de kop niet, andere keren wel. Dat moet eruit. We moeten de hele wedstrijd geconcentreerd blijven spelen.”

Zaterdag wil hij met VZC nog een keer vlammen als BZ&PC op bezoek komt. ,,Dan gaan we er nog een keer vol tegenaan om het jaar goed af te sluiten.”

VZC-LIVO 16-10 (4-1, 6-2, 2-4, 4-3). Doelpunten VZC: Hidde Verschuur 8, Sam Kunz 4, Luc van de Weerd 2, Jeroen Westenbrink, Tim Terlingen.

Regiosport