Volledig scherm
Vincent Böhm op archiefbeeld. © Rodney Kersten

VZC kan leven met negende plek bij rentree in eredivisie

ALMERE - De triatleten van VZC uit Veenendaal zijn gisteren bij de eerste wedstrijd na hun rentree in de eredivisie in Almere als negende geëindigd.

Het team met Vincent Böhm, Rob Kwaaitaal, Sjoerd Veltman, Gjalt Panjer, Lucas Goené begon voortvarend in de ochtendserie, waarin de atleten een supersprint triathlon aflegden. De individuele tijden opgeteld leverden een zesde plaats op in de tussenstand. In de Team Trial met jachtstart, later in de middag, verloor het team drie plaatsen.

,,In de ochtend draaiden we een perfecte race, in de middag zat het wat minder mee”, oordeelde Böhm na een lange dag in de Flevopolder. ,,Helaas moest Sjoerd lossen tijdens het fietsen en waren we in de laatste ronde van het lopen moegestreden. Desalniettemin zijn we tevreden, het biedt perspectief voor de komende wedstrijden.” VZC zag routinier Veltman terugkeren bij de club. De talenten Panjer en Goené debuteerden in Almere op het hoogste niveau.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Regiosport