Volledig scherm
UZSC-waterpoloer Tim de Mey schiet op doel van Polar Bears © Marnix Schmidt

VZC kansloos in Den Haag, herkansing voor Polar Bears

DEN HAAG - De waterpoloërs van VZC zijn uitgeschakeld in de strijd om de ManMeer!-cup, de beker voor ploegen, die niet in de eredivisie spelen. Competitiegenoot Den Haag in de eerste divisie was met 13-6 te sterk voor de Veenendalers.

Halverwege was het al 9-3 voor de thuisploeg van coach Mark van Engelen (ex-speler van VZC) en was het duel, ondanks de 0-2 winst van VZC in de derde periode, in feite al gespeeld. VZC kan zich nu richten op de competitie, waarin MNC Dordrecht zaterdag de tegenstander is.

Den Haag-VZC 13-6 (2-1, 7-2, 0-2, 4-1). Doelpunten VZC: Tim Terlingen 3, Sam Kunz 2, Jonie Brouwer.

Net geen stunt

De mannen van Polar Bears verloren in de kwartfinale van de KNZB-beker het eerste duel tegen UZSC met miniem verschil: 7-6. De Beren leken op weg naar een stunt tegen de regerend landskampioen en leider in de eredivisie. In de rust stond Polar Bears op een 2-3 voorsprong, bij het begin van de vierde periode was de stand gelijk: 4-4.

Zaterdag is de return in Ede en krijgen de mannen van coach Mike van Beek de kans om door te stoten naar de halve finale.

UZSC-Polar Bears: 7-6 (1-3, 1-0, 2-1, 3-2). Doelpunten Polar Bears: Ruud van der Horst 2, Tom de Weerd 2, Lars ten Broek, Sander Roels.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Regiosport