Oost-Arnhem en Wageningen op archiefbeeld. Wat gaat de KNKV beslissen over hoofdklassers Oost-Arnhem en Wageningen?
Volledig scherm
Oost-Arnhem en Wageningen op archiefbeeld. Wat gaat de KNKV beslissen over hoofdklassers Oost-Arnhem en Wageningen? © Mike Bekkers

Wageningen in 'wachtkamer’; SKF haalt opgelucht adem

ZEIST - Het KNKV heeft een voorlopig besluit genomen over het korfbalseizoen. Voor het zaalseizoen geldt de huidige stand als eindstand; het veldseizoen wordt als niet-gespeeld beschouwd. De clubs uit De Vallei (DVO, Wageningen en SKF) weten nu gedeeltelijk waar ze aan toe zijn.

DVO eindigt als zesde in de Korfbal League, waarin nog één wedstrijd op het programma stond. DVO speelt ook volgend seizoen op het hoogste niveau. Op het veld stonden de Bennekommers vierde in de Ereklasse. Dit heeft geen consequenties, omdat het veldseizoen nietig is verklaard.

Hoofdklasser Wageningen was op het veld in titelrace met Tempo en Oost-Arnhem. Dit krijgt geen vervolg. Over het zaalseizoen, waarin Wageningen klaar was en als derde eindigde, is nog onduidelijkheid. Het KNKV denkt na over het invoegen van een 'tussenklasse’ als niveau tussen de Korfbal League en Hoofdklasse. Daarvoor kan Wageningen in de plannen worden meegenomen. Aan de hand van een enquête onder verenigingen en Bondsraad neemt het KNKV een beslissing.

Voor SKF, dat in de middenmoot van de zaalcompetitie bivakkeerde en was uitgespeeld, is het zaalbesluit van minder belang.  Op het veld stond SKF met zeer ruime achterstand laatste in de Hoofdklasse. Door de besluitvorming levert het geen degradatie op en speelt SKF op volgend seizoen in de veldhoofdklasse.

Regiosport