Volledig scherm
Wageningen op archiefbeeld. © Herman Stöver

Wageningen klaar voor topper, Ede verslaat koploper

LEIDERDORP - De hockeysters van Wageningen verkeren nog altijd in blakende vorm. De ploeg van trainer Michiel Franck won in Leiderdorp overtuigend van Alecto: 0-4.

De voorsprong was al snel daar voor Wageningen. Roosje Huistra opende na ruim tien minuten de score. Joelle Kwakkenbos verdubbelde in het tweede kwart de marge. Die stand bleef lang op het bord. Een kwartier voor tijd zette Wageningen nog een keer aan. Dat leidde tot goals van Kwakkenbos en Sanne Vormeer.

Wageningen sluit de eerste seizoenshelft af met de topper tegen koploper Push. De winnaar gaat als koploper de winterstop in. ,,We zijn er klaar voor”, sprak Franck. Het verschil tussen Wageningen en de formatie is twee punten.

De mannen van Ede leverden in de overgangsklasse A een puike prestatie door van koploper Leiden te winnen. In een enerverend duel won de ploeg van trainer Bastiaan Bunnik met 3-2. Uit een strafcorner kwam Ede op voorsprong (Luke Dommershuijzen).

De bezoekers kwamen via een frommelgoal weer langszij. Ede nam in het derde kwart afstand. Stijn Draaijer sleepte een strafcorner hard tegen de touwen en benutte ook een strafbal. De 3-2 bracht de spanning terug. In het vierde kwart kwam Ede onder druk te staan, maar met kunst- en vliegwerk bleef Ede overeind.

Door de zege is de spanning ook weer terug in de poule. Drie ploegen staan op 22 punten. Ede heeft vier punten minder en staat vijfde. De eerste seizoenshelft wordt afgesloten met een bezoek aan Berkel-Enschot.

In de tweede klasse D won Wageningen weer geen uitwedstrijd. Tegen Westerduiven kwam de ploeg van trainer Marco Borst weliswaar op voorsprong (Ryan van Beek), maar stond na het laatste fluitsignaal met lege handen: 2-1. ,,Kansen werden niet benut”, zei Borst. ,,Dat is het verhaal van de wedstrijd.”

Wageningen neemt de teleurstellende achtste plaats in met dertien punten uit tien duels. In de laatste wedstrijd van 2019 komt Baarn op bezoek. Oud-speler Joris van Campenhout verzorgt in Baarn één keer in de week de veldtraining.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Regiosport