Volledig scherm
Wageningen op archiefbeeld. © Robin Hilberink

Wageningen kruipt weer wat dichterbij
in promotiestrijd

WAGENINGEN - In de tweede klasse D van het mannenhockey is de spanning bovenin weer terug. In een rechtstreeks duel won nummer drie Wageningen van het als tweede geklasseerde Bully: 3-1.

De eerste twee in de competitie promoveren rechtstreeks naar de eerste klasse D. Het verschil, met nog twee wedstrijden te gaan, is twee punten ten opzichte van de ploeg uit Oldenzaal.

,,Wij hebben gedaan wat we moesten doen’’, zei coach Marco Borst. ,,We blijven afhankelijk van de verrichtingen van Bully. We hopen dat we Bully een mentale tik gaven. Dan nog, mogen wij in het restant geen steek laten vallen.’’ Daan Reith, Stijn Duthman en Sebastiaan Kraay scoorden voor de thuisploeg.

De mannen van Ede boekten een spectaculaire zege op Upward. Op sportpark De Bosrand stond Ede na rust op een riante voorsprong (5-1), maar het werd uiteindelijk nog een benauwde zege: 5-4. De ploeg van trainer Bastiaan Bunnik startte voortvarend. Max Ostemeijer tekende voor de openingstreffer. Na de Arnhemse gelijkmaker kwam Ede op stoom. Lennart Bakker, Stijn Draaijer en Pieter Hoekstra zorgden voor een 4-1 ruststand. Bakker maakte er 5-1 van na rust. Upward scoorde vervolgens nog drie keer.

De vrouwen van Wageningen konden niet verrassen tegen Leonidas. In Rotterdam verloor de overgangsklasser met 4-2. Leonidas veroverde daarmee de titel in de overgangsklasse en komt volgend seizoen uit in de promotieklasse.

Na een snelle 2-0 achterstand, kwam Wageningen via Elaine de Vries (strafbal) en Evy Broeder weer langszij. Dit alles in tijdsbestek van nog geen kwartier. In de eerste helft werd niet meer gescoord. Leonidas zette na rust een tandje bij.

De vrouwen van Ede boekten in de eerste klasse D een knappe zege op GCHC, de nummer twee uit de competitie. De ploeg van trainer Lukas Westra boog een achterstand om in een 2-1 zege. Dymphe Laan tekende voor de 1-1. Shayenne Dechene groeide uit tot matchwinner. Met twee duels te gaan bezet Ede een keurige vierde plaats. Koploper Beuningen is de eerstvolgende tegenstander.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Regiosport