Volledig scherm
KV Wageningen op archiefbeeld. Wageningen is nog in de race voor promotie naar de Korfbal League, maar de 21-28 nederlaag tegen Groen Geel is een tik voor de Wageningers. © Herman Stöver

Wageningen op achterstand in play-offs

WAGENINGEN - De korfballers van Wageningen staan 0-1 achter in de play-offs tegen Groen Geel. De gasten uit Noord-Holland waren duidelijk beter dan de ploeg van Erik van Brenk: 21-28. 

Wageningen begon uitstekend aan de wedstrijd, maar na een 2-0 voorsprong maakte Groen Geel een run van zeven treffers. Wouter ter Maten maakte met de 3-7 een einde aan tien doelpuntloze minuten. Ondanks wissels kwam Wageningen niet dichterbij. Bij rust stond het 7-13. Groen Geel liep in de tweede helft uit tot 10-18. Mede door het inbrengen van Chris den Hartog (op de plek van Ter Maten) kreeg Wageningen de geest. Via Jeffrey van Huenen en Steven Landman kwam Wageningen terug tot 14-18 en zelfs tot 16-19 (doelpunt Jasper Broenink). 

De talentvolle Noord-Hollanders hielden het initiatief en bleven aan de goede kant van de score. Via 16-21, 19-25, 20-27 liep Groen Geel uit naar de uiteindelijke 21-28. Een terechte nederlaag voor Wageningen dat er alleen in de beginfase en bij een opleving in de tweede helft een wedstrijd van kon maken.  

Wageningen krijgt zaterdag een herkansing. Bij winst op Groen Geel vindt dinsdag 26 maart een allesbeslissende wedstrijd in Wageningen plaats. De winnaar van deze twee- of drieluik mag naar de hoofdklassefinale. In de andere play-off verloor competitiegenoot AW.DTV met ruime cijfers van Tempo: 28-18. 

Doelpunten Wageningen: Steven Landman 6, Jeffrey van Huenen 5, Wouter ter Maten 3, Eline van Veldhuisen 3, Xanne Ketelaar 2, Jasper Broenink en Michelle van den Tempel

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Regiosport