WSDV-dammer Rick Keurentjes op archiefbeeld.
Volledig scherm
WSDV-dammer Rick Keurentjes op archiefbeeld. © Mariska Hofman

Wageningse dammers verliezen onnodig van Culemborg

WAGENINGEN - De dammers van WSDV gaven hun twee voorgaande overwinningen in de ereklasse geen vervolg. Na het verlies met 9-11 in de achtste ronde in Wageningen tegen Culemborg blijven ze op plaats vijf in de middenmoot.

Alexander Schwarzman won als enige. De oud-wereldkampioen speelde fantastisch en bekroonde zijn spel. Keurentjes verslikte zich tegen Pim Meurs in zijn mogelijkheden en was in het eindspel kansloos. Een misrekening bij Marcel Monteba leidde tot verlies tegen de 14-jarige Simon Harmsma.

Voor hoofdklasser DES was de 13-7 zege in Lunteren op Harderwijk de volgende stap richting titel en terugkeer naar de ereklasse. DES blijft met één punt meer dan Damcombinatie Fryslân op kop en heeft de succesvolle afsluiting in eigen hand.

Henk Klarenbeek was dicht bij winst op de sterke Niek Kuijvenhoven. Stijn Overeem is in topvorm en na zijn zesde winstpartij de productiefste DES-speler. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Regiosport