Volledig scherm
DVO op archiefbeeld. De Bennekommers verloren afgelopen zaterdag met 23-29 van LDODK. © Herman Stöver

Wapen van DVO hapert tegen LDODK; SKF verliest bij start

BENNEKOM - De korfballers van DVO krijgen complimenten over hun schotpercentage. Tegen LDODK haperde de motor: 23-29 verlies.

Sinds het aantreden van Richard van Vloten staat DVO hoog in het lijstje van schotpercentage. ,,We zitten elke week tussen de 25 en dertig procent. Gemiddeld 26, maar nu kwamen we niet hoger dan twintig. Dan lukt het niet. Verder lukte alles. We hadden meer pogingen dan LDODK, maar zij tikken die dertig procent wel aan. Dit was een kans van ze te winnen.” LDODK won haar eerste twee wedstrijden wel en staat te boek als play-offkandidaat. ,,Die ploeg heeft ook meer kwaliteiten, maar wij zijn bij voorbaat niet kansloos.”

Bij 7-7 stopte de aansluiting met LDODK, dat via 7-12 uiteindelijk rustte met een 12-15 voorsprong. ,,Na rust werd het zelfs 18-28. Ik wilde niet dat we het volledig weggaven. Er moest nog iets gebeuren. Dus voelde 23-29 iets dragelijker.” Van Vloten was wel tevreden over het aantal vrouwengoals (10), terwijl de mannen tegenvielen.

Volgende week neemt DVO het op tegen KZ, een ploeg die zich ook in de middenmoot nestelt en waarmee DVO zich mag meten.

Doelpunten DVO: Gertjan Meerkerk 5, Danielle Boadi 4, Koen van Roekel 3, Roos Scherrenburg 3, Chris van Haren 2, Adriënne van Ofwegen 2, Robbe de Wit 2, Renée van Ginkel en Menno van der Neut.

In de overgangsklasse opende SKF met een 23-19 nederlaag bij Drachten. ,,Bij 17-16 lieten wij steken vallen, waardoor zij uitliepen naar vijf verschil”, vond trainer Lion van Klooster het sleutelmoment.

In de eerste helft had SKF het initiatief, maar het lukte niet een 8-11 voorsprong uit te bouwen. ,,Dan hadden we via vier verschil uit kunnen lopen naar zes, want in het ene vak ging het heel goed.” In deze noordelijke competitie acht Van Klooster SKF in staat zich te mengen in de top vier. ,,Dat is puur scorebordjournalistiek, maar ik vind wel dat wij ook hadden kunnen winnen in Drachten.”

Doelpunten SKF: Vera van Ekris 7, Thijs van Ginkel 4, Ilse van Ekris 3, Peter van de Weetering 2, Annely Flier, Yorn van Kleij en Linda Tertoogen.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Regiosport