Nina ten Broek is terug haar Italiaanse avontuur in Florence.
Volledig scherm
Nina ten Broek is terug haar Italiaanse avontuur in Florence. © Herman Stöver

Waterpoloster Nina ten Broek helpt nu thuis in de tuin

EDE - Waterpoloster Nina ten Broek is terug in Nederland. Bij haar Italiaanse club Rari Nantes Florentia in Florence ligt alles stil. Maar ook in Nederland moet ze duimen draaien.

Natuurlijk is ze blij dat ze thuis is en niet in Italië. Nu ook in Nederland het coronavirus zich in alle hevigheid manifesteert, moet Ten Broek (18) zich schikken in de beperkingen, waarmee alle sporters geconfronteerd worden.

Concreet betekent het dat alle trainingsmogelijkheden op dit moment ontbreken. Zwembaden en sportscholen zijn gesloten. ,,Ik ben niet alleen vanwege het coronavirus weer in Nederland, dat was al gepland.”

Stilgelegd

,,Oorspronkelijk zou het Italiaanse vrouwenteam van 6 tot 15 maart in Triëst deelnemen aan het Olympisch Kwalificatie Toernooi, waar ook het Nederlands team om een plek voor Tokio moest strijden. Daarom was de competitie stilgelegd en kon ik naar huis”, legt de voormalige speelster van Polar Bears uit.

Het OKT werd eind februari al verschoven naar half mei en het is de vraag of dit nog plaatsvindt, gezien de recente ontwikkelingen in West-Europa. Dat geldt ook voor het uitspelen van de competitie in Italië, denkt Ten Broek.

Haar avontuur in Florence was vanaf het begin een beetje apart, anders dan ze verwacht had. De vroege ochtend- en late avondtrainingen waren een dissonant. Tussendoor verveelde ze zich rot.

Avontuur

Quote

Ik ben niet alleen vanwege het coronavi­rus weer in Nederland, dat was al gepland

Nina ten Broek

,,Dat viel me zwaar tegen. Maar ik doe daar niet moeilijk over. Het is een prima ervaring. Mijn insteek was om één jaar een buitenlands avontuur mee te maken. Daar zal het ook wel bij blijven.”
Waar ze haar tijd nu thuis in Ede mee doorbrengt? ,,Met helpen in de tuin. Of ik dat leuk vind? Mwoh, er zijn leukere dingen, zal ik maar zeggen”, vertelt Ten Broek.

Regiosport