Volledig scherm
Fleurien Bosveld op archiefbeeld. De speelster van Polar Bears scoorde drie keer, maar kan niet tevreden zijn over het resultaat. © Mark Gunnink

Waterpolosters Polar Bears hard onderuit in Zaandam

ZAANDAM - De waterpolosters van Polar Bears kenden een ontluisterende herstart van de competitie. Tegen ZV De Zaan leed de ploeg van coach Alfred van Dorp een uiterst pijnlijke 16-8 nederlaag.

Hij was onaangenaam verrast door het afgetekende 16-8 verlies van zijn ploeg tegen ZV De Zaan, vertelde de coach. Hij had verwacht dat hij met zijn team de opgaande lijn van voor de winterstop kon doortrekken in Zaandam, maar in plaats daarvan werd het duel bijna een replica van de seizoenstart in september tegen GZC Donk, toen zijn ploeg ook kansloos met 19-7 verloor.

,,Maar tegen De Zaan ging het nog lang goed. Alleen werden afspraken vergeten en speelde De Zaan om te winnen. Wij lagen in het water omdat we een wedstrijd moesten spelen”, meende Van Dorp. De Zaan was in alle opzichten feller en die instelling gaf de doorslag. ,,Bij 8-6 hadden we nog een goede kans op 8-7, maar die ging verloren en daarna was het met ons gebeurd.”

Hoogvlieger ZVL komt zaterdag op bezoek in Ede. Van Dorp en zijn pupillen kunnen revanche nemen voor het zwakke optreden in Zaandam.

De Zaan-Polar Bears 16-8 (3-3, 5-1, 4-3, 4-1). Doelpunten Polar Bears: Fleurien Bosveld 3, Storm Willemsen 3, Feleine Voordouw, Lola Moolhuijzen.

De waterpoloërs van VZC speelden zaterdag tegen ZPC Amersfoort, de koploper in de eerste divisie. Het werd een kansloze missie voor de Veenendalers. Met 28-3 werd VZC het fraaie sportcomplex Amerena uitgespeeld. De Amersfoorters zijn de ongenaakbare koploper van de eerste divisie en willen na de onverwachte degradatie van vorig seizoen per omgaande terug naar de eredivisie.

Amersfoort-VZC 28-3 (7-0, 6-1, 7-0, 8-2). Doelpunten VZC: Sam Kunz 3.

Regiosport