Volledig scherm
© Mark Gunnink

Waterpolosters Polar Bears niet in halve finale, VZC blijft maar winnen

GOUDA - De waterpolosters van Polar Bears zijn er niet in geslaagd om de halve finale van de beker te bereiken. GZC Donk maakte de achterstand van twee doelpunten goed en won met 8-5.

De stille hoop bij de vrouwen van Polar Bears dat de marge van twee doelpunten, vorige week behaald in het thuisduel tegen GZC Donk (16-14), voldoende zou zijn om door te stoten naar de halve finale van de KNZB-cup, kreeg in de eerste periode van de return al een flinke knauw.

Donk sloot die periode met een 2-0 voorsprong af en consolideerde het verschil tot het begin van de vierde periode. Alles leek nog mogelijk, maar in plaats van het verschil terugbrengen tot één doelpunt, scoorde de thuisploeg een keer vaker dan Polar Bears en daarmee was de bekerdroom voor het team van coach Alfred van Dorp voorbij. “Jammer, maar helaas.”

GZC Donk-Polar Bears 8-5 (2-0, 2-2, 2-2, 2-1). Doelpunten Polar Bears: Storm Willemsen 2, Simone van de Kraats, Marit Berdgers, Laura Schinkel.

VZC in winning mood

De waterpoloërs van VZC hebben de smaak te pakken. Eerder deze maand wonnen de Veenendalers verrassend tegen Het Y (5-14) en Aqua-Novio’94 (14-13). Zaterdag voegden ze er een zege tegen ZV Haerlem aan toe: 7-17.

De ploeg van coach Guido Schreuder is opgeklommen naar de negende plek in de eerste divisie en heeft zicht op een nog hogere klassering. Brandenburg en OZ&PC staan op respectievelijk twee en vier punten. Beide ploegen komen nog naar Veenendaal.

ZV Haerlem-VZC 7-17 (1-2, 2-4, 1-6, 3-5). Doelpunten VZC: Sam Kunz 4, Hidde Verschuur 3, Mark Janssen 2, Jeroen Westenbrink 2, Joshua van de Wilt 2, Jonie Brouwer 2, Robert Schinkel, Max Kunz.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Regiosport