Volledig scherm
Nina ten Broek in het doel van Polar Bears © Mark Gunnink

Waterpolosters Polar Bears tarten landskampioen

EDE - De waterpolosters van Polar Bears zorgden bijna voor een stunt tegen regerend landskampioen ZVL. De pupillen van coach Evangelos Doudesis kon de ploeg uit Leiden tot het einde toe bijbenen, maar kwam net te kort voor een gelijkspel: 9-10.

Doudesis is niet snel tevreden over het spel van zijn pupillen, maar de Griek had deze keer alleen maar lovende woorden over zijn ploeg. De coach vond de goede prestatie het gevolg van een aantal weken hard en gericht trainen.

Doudesis heeft met de beker nog een extra ijzer in het vuur. Zaterdag bindt hij met Polar Bears thuis tegen ZPB de strijd aan om een plek in de halve finale van de KNZB-beker.

Polar Bears-ZVL 9-10 (3-3, 1-2, 2-2, 3-3). Doelpunten Polar Bears: Nienke Vermeer 2, Brigit Mulder 2, Iris Wolves, Marit Bergers, Nina ten Broek, Fleurien Bosveld, Anne Paardekooper.

MANNEN

De mannen van Polar Bears waren in de uitwedstrijd tegen Het Ravijn niet opgewassen tegen de ploeg uit Nijverdal. Het werd een 8-6 zege voor de thuisploeg.

De verschillen waren niet groot, maar Het Ravijn maakte in de laatste periode het verschil. Bij het begin van het vierde part was de stand nog gelijk en leek er van alles mogelijk.

Bij de mannen speelt Polar Bears deze competitie een bijrol. Het opbouwen van een nieuw team heeft prioriteit bij de Beren.

Het Ravijn-Polar Bears 8-6 (2-1, 1-2, 2-2, 3-1) Doelpunten Polar Bears: Ruud van der Horst 2, Tarik Scherrenburg 2, Guus Wolfswinkel, Noël Höppener.

Regiosport