Volledig scherm
WAVV op archiefbeeld. De 1-1 tegen Rigtersbleek is een welkom punt voor de Wageningers. © Herman Stöver

WAVV speelt gelijk onder barre weersomstandigheden

WAGENINGEN - Onder barre omstandigheden zijn WAVV en Rigtersbleek, in hun onderlinge confrontatie in de eerste klasse E, op een 1-1 eindstand uitgekomen. Een welkom punt voor WAVV na vier nederlagen op rij.

WAVV begon met de wind in de rug tegen de nummer drie van de eerste klasse E. Ondanks veel balbezit leverde het weinig mogelijkheden op voor de ploeg van Ronald Lieftink. ,,Het was lekker om met de wind in de rug te spelen, het gevaar lag meer bij die lange ballen van hen. Wanneer je dacht dat een bal rond de vijfmeterlijn zou komen, dan haalde hij door de wind soms de zestien meterlijn niet eens. Dit had weinig met voetbal te maken”, vond keeper Jeffrey Rutten. 

Wat WAVV verzuimde, veel op het doel schieten met de wind in de rug, dat deden de bezoekers wel met een rake knal van Mitchell Zephat in de 58e minuut tot gevolg. ,,Bij die treffer wordt er door ons te weinig druk gezet en ben je kansloos”, aldus Rutten. De tegentreffer werkte wonderbaarlijk goed voor WAVV. Binnen de minuut zorgde Mike Molenaar voor de 1-1 waarbij de doelman van Rigtersbleek in de fout ging door een hoge bal totaal verkeerd in te schatten. 

WAVV ging vervolgens op zoek naar de drie punten, kreeg ook kansen maar moest zich uiteindelijk tevreden stellen met een punt. ,,Na de 0-1 was goed te zien hoeveel strijd er in de ploeg zit, dat was de laatste wedstrijden soms wat minder. Dit biedt perspectief voor de komende wedstrijden”, zei Rutten die blij was met het laatste fluitsignaal van de scheidsrechter en snel een dikke jas aan trok. ,,Dit punt is welkom, wij moeten er snel voor zorgen dat wij ons veilig spelen in deze klasse.”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Regiosport