Wouter ter Maten moet op weg naar korfballeague met KV Wageningen eerst afrekenen met Groen Geel.
Volledig scherm
Wouter ter Maten moet op weg naar korfballeague met KV Wageningen eerst afrekenen met Groen Geel. © Herman Stöver

Wouter ter Maten jaagt met KV Wageningen op plek in korfballeague

WAGENINGEN - Een achillespeesblessure hindert Wouter ter Maten behoorlijk. Voor dat ene doel, promotie naar de korfballeague, zet de speler van KV Wageningen alles opzij, te beginnen zaterdagavond in de eerste kruisfinale tegen Groen Geel.

,,Waarom ga je naar Wageningen? Dat vroegen mensen van Antilopen. Er bleven bij Wageningen drie basisspelers over. Maar ik wilde weten waar mijn plafond lag’’, blikt Wouter ter Maten terug.

Een kleine twee jaar later staat de 25-jarige Amersfoorter op de drempel van de korfballeague. Met zijn Leusdense club verliet hij destijds een middenmoter in de de overgangsklasse.

,,We begonnen in Wageningen met een nieuwe groep. Ik verwachtte deze stappen niet. Misschien een jaar later. Vorig seizoen eindigden wij in het zaal als derde. Dit jaar wilden we zo lang mogelijk meedoen; tegen onze concurrenten deden wij iets extra’s. We wonnen twee keer van Dalto.’’

Wageningen eindigde als koploper. Resultaat: de kruisfinale tegen Groen Geel, in de andere halve finale stuit AW.DTV op Tempo. ,,Op het veld wonnen we bij Groen Geel. Vorig jaar haalden zij de play-offs. Dalto was te sterk. Groen Geel is extra gebrand en heeft ervaring met het spelen van zulke wedstrijden.’’

Underdog

Ter vergelijk: alleen Jasper Broenink en Steven Landman kennen bij Wageningen die spanning. Zij verloren in 2016 de kruisfinale tegen DSC. ,,Groen Geel is niet per se favoriet, de ervaring is in hun voordeel’’, kruipt Ter Maten een beetje in de rol van underdog.

Ter Maten rondde in januari in Utrecht zijn studie Energy Science af. ,,Ik ben blij met deze rustperiode kan mij focussen op de play-offs.’’

Die rust heeft hij nodig vanwege met een achillespeesblessure. ,,Tot nu toe kon ik in soms rust pakken. Nu kan en ga ik dat niet meer doen.’’

Minimaal twee (bij twee keer verlies) en voor zijn achillespees in het slechtste geval zeven wedstrijden. Drie keer tegen Groen Geel, een verloren hoofdklasse-finale en een best-of-three tegen de nummer negen uit de korfballeague.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Regiosport