Volledig scherm
archieffoto © stock.xchng

WSDV komt tekort bij koploper DV Huissen

HUISSEN De dammers van WSDV verloren in de zesde competitieronde bij koploper Huissen met 12-8. De Huissenaren, nog zonder puntverlies, toonden meer produktiviteit. Het tiental uit Wageningen zakt na deze eerste nederlaag van de derde naar de vierde plaats in de ereklasse.

Speler/trainer Rik Keurentjes was voor WSDV de enige winnaar. De partij van Jan Groenendijk, vlak voor zijn match met Roel Boomstra om de wereldtitel, tegen Nederlands kampioen Alexander Baljakin eindigde onbeslist. Ook Jesse van Beek, Matthias de Kruijf, Fred Ivens, Heike Verheul en Wieger Wesselink verlieten de speelzaal met een puntendeling. Johan Sterrenburg, Marcel Monteba en Jannes Kromhout werden geklopt.

DES wacht nog op de eerste winst. De damploeg uit Lunteren was zaterdag niet opgewassen tegen het met veel grootmeesters spelende Apeldoorn. Het krachtsverschil achter de borden kwam tot uitdrukking in een 5-15 nederlaag. Voor DES dat elfde en voorlaatste is, bleven Harmjan Lammers, Aldert van Eck, Arjen Timmer, Ronald van de Beek en Erwin van Hierden overeind: remise. Voor Van de Beek, die tegen Jasper Lemmen een ratingverschil van bijna 300 punten overbrugde, was dat een prima resultaat. Stijn Overeem, invaller Wim Lammers, Mark Sanders, Henk Klarenbeek en Arwin Lammers moesten hun tegenstander feliciteren.

BDV uit Bennekom bereikte in de landelijke tweede klasse bij het met veel jeugdspelers uitkomende WSDV 4 in Wageningen een afgetekende 15-5 overwinning. De Bennekommers staan tweede in hun groep, twee punten achter CTD 2 uit Arnhem dat één wedstrijd meer speelde. Coen Bommel was voor BDV weer succesvol. De kopman won voor de vierde keer en heeft nog een honderd procent score. De verdere winstpartijen waren van Annemieke en Willem Stunnenberg, Gerrit Alink, Frans Lamers en Chris Versteegen. Gerrit Stunnenberg, Alex van Harn en Hans Robben voegden een punt aan de score van BDV toe en Johan de Haas leed verlies.

Regiosport