Volledig scherm
Matthias de Kruijf op archiefbeeld. © Herman Stover

WSDV na verlenging vierde in bekerstrijd

HUISSEN - De dammers van WSDV speelden in Huissen verdienstelijk op de finaledag van de landelijke beker. Het kwartet uit Wageningen greep net naast een podiumplek. De strijd tegen Westerhaar eindigde in 4-4. De opvolgende sneldambarrage verloor WSDV met 3-5 waardoor het viertal vierde werd.

WSDV begon met 6-2 winst op Schiedam. Matthias de Kruijf en Marcel Monteba wonnen, Jan Groenendijk en Johan Sterrenburg deelden de punten. Daarna was het thuisspelend Huissen met 6-2 te sterk. Naast de remises van Groenendijk en Monteba stond verlies van Sterrenburg en De Kruijf.

In de slotronde zat het ervaren team van Westerhaar tegenover de WSDV-spelers. De Kruijf won, Groenendijk en Sterrenburg pakten weer een punt en Monteba verloor. Bij het sneldammen was het verlies van Groenendijk tegen grootmeester Vadim Virny beslissend. Zijn drie teamgenoten pakten in het blitz een punt.

Gouda kroonde zich zaterdag na winst in de barrage op Huissen tot bekerwinnaar.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Regiosport