Volledig scherm
Johan Sterrenburg, WSDV. Archieffoto. © Pierre Crom/WFA

WSDV op derde plaats na winst op ongeslagen Gouda

GOUDA - De dammers van WSDV staan in de ereklasse na de 13-7 winst in de derde competitieronde op de derde plaats, direct achter de titelkandidaten Huissen en Hijken. Het tiental uit Wageningen was te sterk voor Gouda dat de eerste twee ontmoetingen had gewonnen. De winstpartijen van Ester van Muijen, Rik Keurentjes en Jan Groenendijk waren een solide basis. In de laatste partij gooide Johan Sterrenburg met zijn winst de deur helemaal in het slot. Jesse van Beek verloor als enige WSDV-er: Martijn van IJzendoorn, één van de sterkste jeugddammers ter wereld, zette Van Beek opzij. De puntendelingen waren van Matthias de Kruijf, Fred Ivens, Heike Verheul, Marcel Monteba en Wieger Wesselink.

Voor DES was er niets te halen tegen het bezoekende Culemborg: 5-15. De sterkste Lunterse spelers Henk Klarenbeek en Erwin van Hierden werden geklopt. DES put volgens playing captain Aldert van Eck moed uit vier blauwe noteringen voor een opvallende prestatie. Van Eck, Mark Sanders, Stijn Overeem en invaller Wim Lammers kwamen met remise tot dat verdienstelijk resultaat. Ronald van de Beek scoorde voor DES het vijfde bordpunt. Naast Klarenbeek en Erwin van Hierden werden ook Jaap van Hierden en Harmjan en Arwin Lammers naar verlies gespeeld.

Landelijk tweede klasser BDV opende in Bennekom de competitie met een forse 15-5 winst op het combinatieteam Lent/Huissen. BDV dat vorig seizoen promotie naar de eerste klasse miste, walste over de bezoekers heen via winst van Annemieke en Gerrit Stunnenberg, Frans Lamers, Coen Bommel, Hans Robben en Johan de Haas. De puntendelingen waren van Chris Versteegen, Alex van Harn en Lex Smalbrink; alleen Willem Stunnenberg verloor

Regiosport