Volledig scherm
Alexander Schwarzman (links) en de latere winnaar Roel Boomstra tijdens de beslissende wedstrijd op WK dammen. De Rus speelt volgend seizoen in Wageningen bij WSDV. © ANP

WSDV versterkt zich met viervoudig wereldkampioen Schwarzman

WAGENINGEN - Ereklasser WSDV roert zich op de transfermarkt. De Wageningse damvereniging heeft zich  versterkt met viervoudig wereldkampioen Alexander Schwarzman en Michiel Kloosterziel.

Bij WSDV is Wieger Wesselink niet meer beschikbaar; hij stopt voorlopig met wedstrijddammen. Ook de moeilijk te kloppen Jesse van Beek, een ‘eigen kweek’, is niet meer alle wedstrijden beschikbaar. De Wageningse ereklasser gaat nu met een selectie van elf spelers en speelsters de strijd aan.

WSDV dat zich voor versterking doorgaans eerst op de regionale en nationale ‘markt’ richtte, zag zich genoodzaakt over die grenzen heen te kijken. De komst van de viervoudige wereldkampioen uit Rusland, die vorig jaar de WK-match tegen Roel Boomstra verloor, werd via interne sponsoring haalbaar. De 51-jarige Schwarzman gaat in de zeven belangrijkste wedstrijden bij WSDV zijn opwachting maken.

De 36-jarige Kloosterziel die over een flinke ervaring op het hoogste niveau beschikt, komt over van het naar de ereklasse gepromoveerde Constant Charlois uit Rotterdam. De speler uit De Meern is gecharmeerd van de aanpak en de ambities van de Wageningse damclub.

Potdicht

Over de achtergronden van de mutaties is WSDV-voorzitter Gerhard Gerritsen duidelijk: ,,Wanneer we ons op topniveau willen handhaven, hebben we geen keus. We moeten de gaten invullen en ons versterken. De transfermarkt zit verder potdicht.”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Regiosport