Volledig scherm
Yorn van Kleij (links) vecht voor SKF om de bal in de wedstrijd tegen Nic. © Herman Stöver

Yorn van Kleij moet bij SKF plekje hoger op de apenrots zoeken

VEENENDAAL - De korfballers van SKF zijn op de helft van het zaalseizoen. Een vierde plaats klinkt uitstekend, maar ook plek zeven is nog niet uit zicht. 

Het kan nog alle kanten op, weet ook speler Yorn van Kleij. Afgelopen zaterdag - tegen Nic (32-28). - liet SKF regelmatig mooie acties zien, maar ook vaak was er onbegrip en onduidelijkheid over bepaalde ideeën die tot niets leiden.

,,We zijn een jonge groep, maar we moeten nog veel leren. We zijn ook leergierig. We moeten deze jonge honden kneden tot een team en dat is soms nog lastig”, ervaart Van Kleij, 22 jaar jong en toch één van de oudste spelers uit het team.

Ontlading

,,We wonnen gelukkig. Dus de ontlading was groot. Het mocht ook wel. In deze klasse wint iedereen van elkaar. Daar moeten wij in mee”, weet Van Kleij. Halverwege het seizoen - na zeven duels - staat SKF op een vierde plaats, maar het verschil met de zevende positie is één punt.

Van Kleij maakte ook de lichting van vorig seizoen mee, waar Bart Mast, Bram Grijzenhout, Daniël van Munster, Tessa van den Bos en Sarah van der Meer om verschillende redenen uit vertrokken. Speler en speelsters die voor meerdere jaren met hun ervaring de kern vormden.

,,Vorig jaar speelde ik niet alles. Ik was vaak de vijfde heer. Nu ben ik vaste waarde, maar ik kan mijn plek ook verliezen.” Van Klooster noemde juist Van Kleij en ook Sytse de Jong als spelers, die nu moeten opstaan en waarschijnlijk als één van de eersten op het wedstrijdformulier staan.

Extravert

,,Ik moet in mijn vak de lijntjes uitzetten. Ik ben extravert, laat duidelijk én op een positieve manier weten wat ik vind. Lion vindt dat ik meer boven op de apenrots moet zitten. Hij vertrouwt mij die rol toe.”

Het doel is in eerste instantie directe handhaving, minimaal plek zes. ,,Maar wij willen naar boven blijven kijken. We kunnen het iedereen moeilijk maken. We pakten als enige een punt tegen koploper Mid-Fryslan. Het gaat met deze jonge honden met pieken en dalen.”

Regiosport