Volledig scherm
© Bart Harmsen

De Zwaluwen sterkste in derby tegen Duko

DUIVEN - In de tweede klasse toonde De Zwaluwen uit Zevenaar zich na een spannende slotfase de sterkste ploeg in de derby tegen Duko uit Duiven, 14-15.

Duko-De Zwaluwen 14-15 (7-10).

De Zevenaarse gasten waren van meet af gebrand op een positief resultaat waardoor de onderste plaats kon worden verlaten. Duko leed veel balverlies en voerde de opdrachten niet uit. De Zwaluwen profiteerden dan ook dankbaar en mede door een groter scorend vermogen liep de ploeg van coach Adrie de Leeuw direct na rust uit naar een 8-13 voorsprong.

De bezoekers bleken de weelde van deze voorsprong niet te kunnen dragen, speelden verkrampt en zorgden er daarmee voor dat Duko het initiatief overnam. Met zes doelpunten op rij nam het een 14-13 voorsprong. In de slotfase herpakte De Zwaluwen zich echter.

Wiko-Rivalen 5-22 (2-16).

Het Doesburgse Rivalen was in Winterswijk oppermachtig en had geen kind aan het zwakke Wiko. De Doesburgers kregen volop mogelijkheden om hun schutterskwaliteiten te etaleren en de ploeg maakte daar dan ook gretig gebruik van. Na een kwartier leidde Rivalen al met 1-9. Bauke Beertema scoorde zes keer namens de gasten.

Regiosport