Volledig scherm

De Zwaluwen ziet ‘geweldig duel’ niet beloond

OSS – De Zwaluwen speelde in Oss een enerverend duel, maar kwam desondanks met lege handen terug in Zevenaar, 25-24.

DOT-De Zwaluwen 25-24 (13-11).

De korfballers van De Zwaluwen uit Zevenaar speelden in Oss een voortreffelijke wedstrijd, maar kregen uiteindelijk niet de beloning die de ploeg verdiend hadden. Het krachtsverschil was van de eerste tot de laatste minuut minimaal, maar uiteindelijk bleek een mindere fase in de tweede helft waarin De Zwaluwen 16-11 achterstand opliep, cruciaal voor de einduitslag.

Duko-Nääs 18-18 (7-12).

De korfballers van het Duivense Duko mochten niet ontevreden zijn. Heel lang zag het er naar uit dat de thuisploeg naar een nederlaag zou worden gespeeld. Direct na de hervatting namen de bezoekers zelfs een 7-13 voorsprong en leek het duel beslist. Duko-coach Ruben Wieser greep via een aantal wissels in en dat resulteerde direct in een fellere strijdwijze waarbij de ploeg vooral verdedigend de tegenstander in de greep kreeg.

Olympus’58-DLKV 27-16 (15-8).

DLKV uit Didam keek terugzien op een goede wedstrijd. De ploeg maakte volgens coach Gerrit de Weert vooral in de beginfase Olympus’58 uiterst lastig. Na de pauze bleef DLKV naar vermogen tegenstand bieden, maar de routine en de grotere schotvaardigheid gaven uiteindelijk de doorslag.

Regiosport