Volledig scherm

Duko snoept koploper punt af

ZEVENAAR - De korfballers van Duko hebben een knappe prestatie geleverd door in de tweede klasse D een punt mee te nemen bij DOT: 13-13. De formatie uit Duiven herstelde zich daarmee uitstekend van de zure nederlaag van donderdag bij Zwart Wit (14-13).

DOT-Duko 13-13 (8-6).

Duko speelde in Oss een sterke wedstrijd tegen DOT en kreeg met het 13-13 gelijkspel loon naar werken. De Duivenaren speelden van meet af aan uiterst gedisciplineerd, voerden de opdrachten goed uit en maakten bovendien verdedigend een sterke indruk.

Tot 6-6 bleven beide teams nog in elkaars spoor, maar daarna werd de thuisploeg schotvaardiger en liep via een 8-6 ruststand naar een 9-7 voorsprong. Duko toonde echter veerkracht en nam via 9-9 zelfs een 9-11 voorsprong. Koploper DOT schakelde daarna een tandje bij en leidde enkele minuten voor het einde met 13-12. In de slotseconden zorgde Kido Oudenbroek er alsnog voor dat de Duivenaren niet met lege handen naar huis gingen.

Voor Duko scoorden Kai en Kido Oudenbroek beiden vier keer.

Diderna-Rivalen 3-23 (2-13).

Rivalen was in Dieren oppermachtig tegen Diderna. De thuisploeg werkte hard, maar kwam kwaliteit tekort om de Doesburgers serieus te bedreigen.

Rivalen kende een flitsend begin en leidde na tien minuten met 1-6. Halverwege was de stand via 2-10 al uitgebreid naar 2-13 en was de strijd al gestreden. Ook na de hervatting bleef Rivalen de dominerende en vooral meest schotvaardige ploeg en dat resulteerde uiteindelijk via 3-15 in een moeiteloze 3-23 zege.

De korfballers van DLKV uit Didam hadden in dezelfde competitie een vrij weekeinde. Doordat het Goorse Phenix geen representatief team op de been kon brengen, werd de wedstrijd uitgesteld en verschoven naar vrijdag 14 oktober.

Regiosport