Volledig scherm
Frank Futselaar komt als eerste over de streep bij de 10 Engelse Mijlen van de Bridge to Bridgeloop. De Arnhemmer was veel te sterk voor de concurrentie © Rolf Hensel

Futselaar voorbeeldfunctie voor Liemerse atletiek

BABBERICH - Atleet Frank Futselaar, lid van het Liemerse Craftteam van Titus Fierkens uit Zevenaar, was gisteren onbetwist de sterkste loper op de tien kilometer tijdens de Herfstloop in Babberich.

De Arnhemmer realiseerde een scherpe eindtijd van 30.50 minuten. Hiermee krijgt Futselaar steeds meer een voorbeeldfunctie voor atletiekliefhebbers in de regio en pakt hij de aansluiting bij de top van Nederland.

Komend weekend start hij in een topveld in de Vier Mijl van Groningen. Achter Futselaar snelde Remi Rondeel uit Zelhem voor Erwin Reijmer uit Doetinchem naar de de derde plek in 34.26 minuten. Dat was ruim anderhalve minuut langzamer dan Yahala Aman die 32.48 minuten klokte. Saskia Weinans uit Gendringen, sinds februari bij het craftteam, startte rustig en pakte de juiste balans. Subliem werd zij de eerste dame in 36.21 minuten, gevolgd door Eline de Jong uit Didam in 38.14 minuten.

Regiosport