Volledig scherm
Westerduiven viert de titel. © Jan Ruland van den Brink

Kers op de taart voor hockeyers Westerduiven

DUIVEN - De hockeyers van Westerduiven zijn kampioen geworden in de derde klasse D door met 2-2 gelijk te spelen tegen Zutphen. Promotie naar de tweede klasse was al eerder gerealiseerd.

Martin Veldman, coach van de Duivense hockeyers, kon eindelijk opgelucht ademhalen. Halverwege het seizoen stonden de Duivenaren stijf bovenaan met twaalf punten voorsprong op Leeuwarden. Toen al hief Veldman zijn vinger om te waarschuwen voor te veel euforie. Hij bleef dat de rest van het seizoen doen.

De Velpse hockeytrainer kreeg ook nog gelijk. Westerduiven begon punten te verspelen en zag de riante voorsprong beetje bij beetje minder worden. Drie wedstrijden voor het einde wist de Liemerse ploeg al wel dat het gepromoveerd was. De nummers één en twee zouden een klasse hoger gaan spelen en waren niet meer in te halen door de nummer drie. Maar de Duivenaren wilden ook kampioen worden, als afsluiting van een sterk seizoen.

,,Pff, eindelijk”, verzuchtte de coach na het laatste fluitsignaal. ,,Dit is echt de kers op de taart. Ik ben ook blij dat alle ploegen vonden dat wij kampioen moesten worden. Natuurlijk is het knap dat Leeuwarden het ons zo lang lastig heeft gemaakt (de Friese ploeg eindigde met hetzelfde puntentotaal als tweede, BdR). Het is ook wel een bizar seizoen geweest. Die inhaalwedstrijd in Steenwijk, het wegvallen van PW, allemaal dingen die niet in ons voordeel werkten. Ik moet een groot compliment aan deze groep maken. Ze hebben geweldig hard gewerkt, ook deze wedstrijd weer.”

Volledig scherm
Campeone! © Jan Ruland van den Brink

De Westerduiven-trainer kijkt ook met vertrouwen naar het komende seizoen. In ieder geval twee spelers (Bram de Ruiter en Thomas Vernig) verlaten de Duivense ploeg. ,,De toekomst staat daar nu een balletje te slaan”, aldus Veldman, wijzend naar een groepje jongens op het veld.

,,Verder weet ik nog niet precies hoe de selectie er straks na de zomer bijstaat. Er zijn diverse clubs die aan een aantal jongens loopt te trekken en die uitnodigingen sturen van ‘kom eens een keertje meetrainen’. We zien het wel. Zelf blijf ik in ieder geval nog een jaar, hoewel ik rond Kerstmis door wel vier clubs ben gebeld om daar trainer te worden. Ik heb toen al aangegeven nog een jaar bij Westerduiven te blijven.”

De Duivenaren kropen in het duel met Zutphen door het oog van de naald. Een gelijkspel was minimaal noodzakelijk om ook de titel te pakken, verlies zou een tweede plaats betekenen. De 2-2 kwam moeizaam tot stand. Twee keer moest Westerduiven, spelend voor een paar honderd toeschouwers, een achterstand wegwerken. De eerste gelijkmaker werd door Max Kamphuis gescoord. De tweede door publiekslieveling Kevin Heerink uit een strafcorner. Na rust was Westerduiven wel de betere ploeg, maar het trof, mede door het ontbreken van topscorer Thomas Tombergen, het Zutphense doel niet meer. ,,Thomas is clubtopscorer en heeft er 51 gemaakt”, zei Veldman. ,,Voor de ploeg best moeilijk dat hij er niet bij was. Ik vind het daarom des te knapper dat ze zichzelf zo beloond hebben.”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Regiosport