Volledig scherm
© Thinkstock

Kickbocksers eren Muhammed Ali

WESTERVOORT - Het mooiste moment van de avond was de minuut stilte voor Muhammad Ali. Zijn geest waarde even rond, zoals in talloze andere gymzaaltjes op de wereld het geval geweest moet zijn.

De grootste van allemaal, zegt de in een blauw kostuum gehulde speaker zonder overdrijving. Er is er inderdaad maar één die dat van zichzelf kan zeggen en van wie de rest van de wereld dat beaamt; tot in de kleinste dorpjes aan toe, zoals bleek in Westervoort.

Sportschool Omar uit Malburgen organiseerde in sportcentrum Sportsplanet zaterdagavond voor de derde keer het kickbocksevenement King of the Ring. Een werkdag lang, van vier uur tot middernacht, stonden er gevechten op het programma, variërend van de C- tot de A-klasse. Voor degenen die het niet weten: bij kickboksen worden ook de benen gebruikt, in tegenstelling tot het klassieke boksen dat Ali bedreef.

Het belangrijkste duel, een titelgevecht tussen Iwan Pang en Ilias Hammouche om zich de beste van de Benelux te mogen noemen, blijkt niet door te gaan omdat de laatste niet op komt dagen.

Regiosport