Volledig scherm
Wesley Koolhof. © Erik-Jan Koers

Koolhof strandt in halve finale op Wimbledon

LONDEN - Wesley Koolhof is er niet in geslaagd de finale van Wimbledon te halen. De tennisser uit Duiven en zijn Tsjechische partner Kveta Peschke sneuvelden vrijdagavond in de halve finale van het gemengd dubbelspel. De Kroaat Ivan Dodig en Latisha Chan uit Taiwan waren in twee sets te sterk: 7-5 en 6-4.

Koolhof kon ondanks de uitschakeling terugkijken op een sterk toernooi. De Duivenaar reikte in het mannendubbel tot de kwartfinale, zijn beste grandslamprestatie ooit. Ook in het gemengd dubbelspel kwam hij nog nooit tot de laatste vier.

Koolhof en Peschke maakten het hun opponenten meer dan moeilijk op het heilige gras in Londen. In de eerste set behielden de koppels tot 5-5 hun eigen servicegames. In de elfde game werden de Nederlander en Tsjechische gebroken en was het verschil gemaakt (7-5).

Niet goed genoeg

In de tweede set pakten Dodig en Chan al snel een break. Maar Koolhof en Peschke knokten zich terug. Een derde break kwam het duo daarna niet meer te boven: 6-4.

,,Jammer, maar het was niet goed genoeg vandaag”, zei Koolhofs coach Marco Kroes. ,,Ze begonnen nog wel scherp, maar later was het niveau minder dan het eerder tijdens deze editie van Wimbledon was. Maar al met al is het natuurlijk een toptoernooi geweest voor Wesley, met ook de kwartfinale van de mannendubbel. En we zijn nog lang niet klaar.”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Regiosport