Volledig scherm
© Bart Harmsen

Korfbal: Duko op nippertje naar zege, de zwaluwen verliest

ZEVENAAR - In de tweede klasse D boekten de korfballers van het Duivense Duko een belangrijke zege op SDO uit Veldhoven. Pas in de slotminuten werd de overwinning veiliggesteld.

Steeds Hooger-De Zwaluwen 22-13 (10-4).

De Zwaluwen uit Zevenaar had in Apeldoorn tegen koploper Steeds Hooger niet hun beste dag. Vooral de beginfase was bij de bezoekers uit Zevenaar onder de maat, voor de ploeg er erg in had keek het tegen een 7-0 achterstand aan.

De bezoekers hadden bovendien erg veel moeite met het benutten van de kansen en lieten zelfs vier strafworpen en een aantal vrije worpen onbenut.

SDO-Duko 20-22 (10-10).

De Duivense bezoekers speelden vooral na de rust een prima duel. SDO kwam enkele minuten voor tijd nog wel op 20-20. Treffers van Kido en Desi Oudenbroek zorgden er echter voor dat de zege terecht kwam bij de ploeg die er aanspraak op mocht maken. Voor zijn ploeg scoorde Kido Oudenbroek tien keer.

DLKV-SEV 12-20 (7-14).

De nederlaag van DLKV uit Didam kwam voort uit een zwakke eerste helft waarin de ploeg ver onder haar normale kunnen bleef. Verdedigend klopte het bij de Didammers niet en mede daardoor kon SEV moeiteloos weglopen.

Voor DLKV scoorden Willem van Zomeren en Erik Willemsen ieder vijf keer.

Rivalen-Mélynas 16-15 (10-6).

Rivalen leek aanvankelijk moeiteloos op een zege af te stevenen, maar moest in de slotfase alsnog peentjes zweten om een overwinning uit het vuur te slepen. Voor Rivalen scoorde Bauke Wensink vier keer.

Rivalen-DLKV 21-17 (10-5).

De Doesburgers hadden vrijdagavond in deze inhaalwedstrijd van meet af aan het betere van het spel en wonnen dan ook verdiend van de opponent uit Didam.

Regiosport