Volledig scherm
© Bart Harmsen

Korfbal: Rivalen niet te stuiten, Duko wint

DOETINCHEM - De korfballers van Rivalen hebben in de laatste speelronde voor het begin van de zaalcompetitie laten zien dat het alleenheerser is in de vierde klasse C. Naaste achtervolger SEV werd ruim verslagen (6-16).

De Zwaluwen-SDO 15-18 (6-10).

De thuisclub uit Zevenaar blijft hekkensluiter na de verdiende nederlaag. Er was volgens De Zwaluwen-coach Adries de Leeuw meer mogelijk geweest, maar dan moest er wel gescoord worden.

Duko-Steeds Hooger 13-10 (6-7).

De korfballers van Duko uit Duiven lieten zich in gelden door koploper Steeds Hooger naar een verrassende 13-10 nederlaag te spelen. Vooral na de pauze maakte de thuisploeg een sterke indruk. Voor Duko scoorden Kai en Kido Oudenbroek beide drie keer.

Mélynas-DLKV 16-9 (9-3).

DLKV uit Didam slaagde er ook in Eerbeek niet in de eerste zege te behalen. Speltechnisch was er volgens coach Gerrit de Weert van DLKV op het spel van de Didammers nauwelijks iets aan te merken, maar het scorend vermogen bleef ook nu ver onder niveau.

SEV-Rivalen 6-16 (4-8).

Met uitzondering van de beginfase waarin de Doesburgse gasten de thuisploeg naast zich duldden, was Rivalen de dominerende en vooral schotvaardigere ploeg. De Doesburgse tactiek zorgde er bovendien voor dat SEV nauwelijks kans kreeg haar eigen spel te spelen. De ploeg vergrootte de afstand met nummer twee SEV tot vier punten. Voor Rivalen scoorde Roelle Trentelman vijf keer.

Phenix’72-DLKV 16-12 (9-5).

DLKV slaagde er in het inhaalduel in Goor tegen Phenix niet in te winnen. Voor DLKV scoorde Willem van Zomeren vier keer.

Regiosport