Volledig scherm

Korfballers Duko pakken in slotfase volle buit

DOETINCHEM - De korfballers van het Duivense Duko openden de competitie in de tweede klasse met een 19-17 zege op Klimop uit Asten.

Duko-Klimop 19-17 (8-8).

Beide teams deden weinig voor elkaar onder, maar de betere schotvaardigheid in de slotfase deed de balans doorslaan in het voordeel van Duko. Klimop kwam nog tot 18-17, maar in de slotminuut besliste de thuisploeg het duel (19-17).

De Zwaluwen-DOT 15-21 (6-8).

De korfballers van De Zwaluwen verkochten hun huid tegen DOT uit Oss zo duur mogelijk, maar moesten ondanks een goede wedstrijd hun meerdere erkennen in de schotvaardige Brabanders. Tot 3-3 bleef De Zwaluwen in het spoor van de bezoekers. Daarna werd DOT sterker en dat resulteerde in een 6-8 ruststand, waarna de bezoekers het karwei na de pauze afmaakten.

WIKO-DLKV 11-11 (6-4).

Het Didamse DLKV slaagde er in Winterswijk niet in WIKO te verslaan. Speltechnisch waren beide teams volkomen gelijkwaardig, maar in aanvallend opzicht ging de thuisploeg beter met de kansen om. Erik Willems scoorde drie keer.

Rivalen-Phenix’72 19-12 (12-7)

Rivalen opende de competitie met een nuttige zege op het Goorse Phenix’72. De Doesburgers speelden vooral in de eerste helft een puike wedstrijd en hadden daardoor bij rust een ruime voorsprong.

Voor Rivalen scoorde Bauke Beertema vijf keer.

Regiosport