Volledig scherm
De handbalsters van OBW blijven toch in de hoofdklasse. © Theo Kock

Nerveuze start van OBW leidt tot verlies

DOETINCHEM - De handbalsters van OBW kenden een nerveuze start in de Hoofdklasse B. Dat brak de Zevenaarse ploeg op tegen AES Arnhem 2: 27-21.

VROUWEN

AES Arnhem 2-OBW 27-21 (16-8).

OBW kende een nerveuze start. „We begonnen te zenuwachtig vond OBW-coach Arjan Hoendervanger. „De dekking stond daardoor niet goed en reageerde te slap.”

Door deze start kwam de Zevenaarse ploeg op grote achterstand te staan. In de tweede helft werd er beter gespeeld, maar de marge was te groot om in te lopen.

Lettele-Groessen 28-24 (14-14).

Groessen is vooral conditioneel nog niet op orde. Dat vond althans Groessen-coach Jan Lentjes. In de laatste twintig minuten ging het mis. Er werden een paar speelsters ingepast en dat kostte tijd. Er zijn volgens Lentjes zijn er ten opzichte van het begin al flink wat stappen gemaakt.

MANNEN

Duiven-Heeten 25-20 (10-10).

In een in hoog tempo gespeeld duel, maakte Duiven vooral in de tweede helft het verschil. „We stuitten in het begin op de compacte dekking van Heeten”, vond René Looijs, coach van de Duivense handbalploeg.

Na de pauze liep Duiven weg. Vooral in aanvallend opzicht heeft de ploeg het prima gedaan. De kansen werden goed afgemaakt.

Regiosport