Volledig scherm
Sonja Foks van Seven Aeren. Archieffoto Jan van den Brink

Seven Aeren klimt naar derde plaats eredivisie

ZEVENAAR - Het gemengde tennisteam van Seven Aeren, dat op de zaterdag in de eredivisie speelt, had afgelopen zaterdag aan één punt voldoende om zich te handhaven in de hoogste divisie. Dat had de Zevenmaarse ploeg al snel binnen.

Jorik Spiele trad als eerste aan en had weinig moeite met zijn tegenstander. Spiele won met 6-1 en 6-0 en pakte daarmee het belangrijke punt.

Door een verhindering van de eerste vrouwelijke enkelspeelster was er een verschuiving in de opstelling. Manon Veldhorst nam deze wedstrijd voor haar rekening. Veldhorst verraste niet alleen zichzelf maar ook haar teamgenoten. De blonde tennisster zag de eerste set met 6-1 in rook opgaan, maar vocht zich in de tweede set terug. Bij een 5-1 voorsprong lag een verlenging in de vorm van een beslissende derde set in het verschiet. Haar tegenstandster knokte zich weer terug in de wedstrijd en kwam op 5-5.

De 25-jarige Zevenaarse tennisster zette zich echter over de teleurstelling van de gelijke stand heen en pakte alsnog de set met 7-5.

In de derde set bleek haar Nicole Selier gesloopt. Binnen een kwartier was het gebeurd met de Amersfoortse gastspeelster, die met 6-0 werd afgedroogd. Veldhorst was echter zelf ook gesloopt en had zelf weinig energie meer over om te juichen.

Wel inspireerde haar overwinning de rest van het team. Het mannendubbel van Bas Elshout en Jorik Spiele kreeg voldoende tegenstand, maar de Zevenaarders lieten zich de kaas niet van het brood eten. Met 6-4 en 7-5 werd het Amersfoortse dubbel aan de kant gezet.

Opgejaagd door zoveel succes wilde Nijpje samen met Sonja Foks ook de mix- dubbel pakken. Dat lukte, zij het op meer eenvoudige manier dan het Liemerse duo zelf had bedacht: door opgave van de gasten.

Geïnspireerd door het succes van Manon Veldhorst in het enkelspel liet ook Sonja Foks zich meeslepen in het Zevenaarse succes in de vrouwendubbel. Vooral in de eerste set was het snel klaar en werd het Utrechtse duo met 6-0 aan de kant gezet. In de tweede set ging de vermoeidheid bij vooral Veldhorst een rol spelen. Met hangen en wurgen werd de partij toch nog met 7-5 gewonnen. De 5-0 zege was voldoende voor Seven Aeren om op te klimmen naar de derde plek.

Regiosport