Volledig scherm
© Bart Harmsen

Verlies Zevenaarse hockeysters unicum

DOETINCHEM - De hockeysters van Zevenaar leden in de tweede klasse A een 2-1 nederlaag in en tegen Leeuwarden. Een unicum, want de Zevenaarse ploeg had al bijna twee jaar niet meer verloren in competitieverband.

VROUWEN

Leeuwarden-Zevenaar 2-1 (1-0)

Zevenaar-coach Arjan van Zanen schoot niet direct in paniek na de nederlaag in Leeuwarden. Het is volgens hem lang geleden dat ze verloren hadden. Zijn ploeg moet er gewoon nog inkomen en dat duurt misschien wel vijf wedstrijden gaf hij aan. Ankie Hendrikson maakte in Friesland de 1-1, maar de thuisploeg prikte er toch eentje meer in.

Westerduiven-Almelo 3-5 (0-1)

Het debuut in de derde klasse was wel wennen voor de hockeysters van Westerduiven. Het tempo lag volgens coach Hester Peters toch wat hoger. De omschakeling ging bij zijn ploeg te traag en de komende tijd moet er iets aan de verdediging worden gedaan. Esmee Lamers, Tess van de Beeten en Jikke Bosveld scoorden voor de thuisploeg.

MANNEN

Beuningen-Zevenaar 3-0 (2-0)

Zevenaar kreeg de beter kansen in het begin van de eerste helft, maar drie strafcorners gingen er niet in. Beuningen was sterker en vooral efficiënter.

Regiosport